Husmannsplassbok bind 4

Husmannsplassar i Notodden kommune bind 4 Nordre Vestsida i salg nå, pris kr. 450.-

Vi er stolte over å presentere enda en ny bok, dette er 4 bind i serien om husmannsplasser i Notodden Kommune som altså denne gangen handler om husmannsplassene på Nordre Vestsida fra og med Roe i Yli-roden og nord til grensa mot Sauland. Området omfatter 2 Roegarder, 3 Hustveit, Glittenberg, 4 Grene, Tveiten, Smylingsås, 2 Jamtveit, 2 Tubås, Melås, Øygarden, Reshjem, 2 Baugerud, 4 Tråserud, 6 Åse-gårder, Flåta, Haugerud, 2 Langerud, Luten og 2 Øygarden. (Ikke alle gårdene hadde husmannsplasser.)

Av innhold på de 460 sidene kan du lese slektshistorie fra de 75 husmannsplassene og de mindre selveierbrukene, generell historie om husmannsvesenet, litt om gårdene plassene lå under, mange historier som er fortalt, omtaler av personer som har stått i avisene, transkriberte kontrakter og protokoller. Det er også med kapittel om ferjetrafikken over Heddøla, historien om Reskjemvegen og virksomheten i Homså. Vi har og tatt med de kjente kunstnerne som kom fra plassene i området, bl.a. Peder Ellingsen Berget som har malt Tubåsstua . Videre er det GPS liste over alle plassene samt kart som viser hvor plassene lå. Boken inneholder også ca. 200 unike bilder.

Forfattere: Ragnhild Kaste Kaasa, Ingrid Svendsen Rodahl, Ole Arvid Vassbotten, Inger Johanne Bakka og Bjørg Flåterud.

Boka er på nynorsk.

Boka kan bestilles på epost: post@notoddenhistorielag.no. Dersom boka må sendes kommer det frakt i tillegg.

Boka er også å få kjøpt i byens bokhandler. (Telemarkens Bokhandel AS og Norli Tuven), men kjøp den gjerne rett fra oss. Da går hele beløpet til historielaget.
Vi har åpent i Grønnbyen hver tirsdag fra kl. 18:00

Under kan du se eksempel fra boka

Bokomslag bind 4 Nordre Vestsida

TIL TOPPEN AV SIDEN