Østbø Ass. Landhandel Rygi

Denne forretningen ble startet i 1923 av E. Smenes og J. Vidnes under firmanavnet Heddal Bakeri.
Vidnes og Smenes startet rett over vegen for butikken. De leide lokaler av Johannes Aasen. Butikken ved Betesda ble bygget i 1937.
1. juni 1956 overtok O.K. Østbø forretningen som ble registrert som O.K. Østbø ass. Landhandel.
Forretningen lå like inntil hovedveien ca. 1 km. sør for stavkirka (ved bedehuset Betesda)
I følge Det norske Næringsliv 1949 solgte forretningen kolonialvarer, manufaktur, skotøy, steintøy, vindusglass, isenkram, frukt, poteter, grønsaker, formel, såvarer og kunstgjødsel. Når butikken ble lagt ned har vært vanskelig å finne, men antakelig på 70-tallet.

Østbø Ass. Landhandel fotografert i 1953. Til høyre for butikken ser en bedehuset Betesta. Du kan se hele bildet ved å klikke på det.  (Widerøe flyfoto fra 1953)

Østbø utvidet i 1962
I 1962 byde Olav Østbø ny forretning rett ved riksvegen nedenfor Heddal ungdomskole (på den tiden «framhaldskolen») Dette skulle være en filial av Østbøs forretning ved Betesda der han hadde en større velassortert forretning. Det var kolonialforretning og lager i 1. etg, lager i kjelleren og leiligheter i 2. etg. Bygget ble satt opp av byggmesterne Flåterud og Aakre.

I en avisartikkel i Teledølen 15/9 1962 står følgende:
Nytt vakkert forretningsbygg ved Strupa i Heddal.

Strupa har etter hvert tatt dimensjon av å bli noe av et sentrumssted i Heddal, og ikke minst har stedet fått mange nye flotte forretningsbygg. Nå har vi igjen et nytt forretningsbygg som er reist. Det er kjøpmann Olav Østbø som har ført opp et flott bygg nedenfor Heddal framhaldsskole like ved riksvegen.

Kilder: Det norske Næringsliv 1949, Notodden Historielag og lokalkjente.


TIL TOPPEN AV SIDEN

TIL INNHOLDSFORTEGNELSEN