Notodden og omegn i nyere tid

Godtemplarhuset og Metodiskirken på Notodden. Bilder er tatt av en ukjent fotograf i 1932

Samme motiv som over, her ca 40 år senere. Bilene er nyere, men Godtemplarhuset og Metodistkirken står fortsatt selv om Metodistkirken er noe forandret. En ser også at kirkeparken har kommet til og statuen av Holta er på plass.  (Foto: Odd Wengaard)

Tømmerutslagsplassen i Kleivene på 60 tallet (Fotograf ukjent)

Notodden meieri fotografert i 1982. (foto: Odd Wengaard)

Fotograf Wengaards butikk, Storgata 67. Det er nok mange som har gått inn her i spenning  for å hente fremkalte bilder eller kanskje for å bli fotografert. På skiltet over inngangsdøra kan vi se at dr. Cappelen hadde kontor i andre etasje.    (Foto: Odd Wengaard)

Reklamebilde for Østbye Perdersen Auto AS (1973) Her har firmaet levert 3 stk «Bobler» til Bø trafikkskole. Østbye Pedersens Auto AS lå den gang der Hjardal sparebank nå har bygd sitt nye bankbygg.                (Foto: Thomas Bryn)

Utsikt fra Tinnåbrua muligens på slutten av 60 – tallet  (Foto: Odd Wengaard)

Utsikt fra Tinnåbrua muligens på slutten av 60 – tallet (Foto: Odd Wengaard)

Røyken fra Tinfos Jernverk skygger for solen.  (Foto: Thomas Bryn 1973)

Tinfos Jernverk sett fra Sam Eydesgate ved Hydro (Foto: Thomas Bryn 1973)

Tinfos Jernverk sett fra platået ved Grønbyen. (Der Rema 1000 er nå.) Vi ser også at bilforretningen Funnemark har biloppstillingsplassen sin i «sandtaket». (Foto: Thomas Bryn 1973)

Flyfoto av speiderleiren ved Notodden flypass i 1985 da 1700 speidere lå der i telt. Som kjent ble denne leiren hjemsøkt av det verste regnværet i manns minne, hele 55 mm kom på et døgn og noe som skulle bli «En leir for livet» ble som forfatteren av jubileumsskriftet skriver, bli «I leire til livet» Men som de sanne speidere de var omorganiserte og improviserte de slik at dette faktisk ble et «Minne for livet»
(Bildet er hentet fra jubileumsskriftet «Speidere i hundre år. Notodden gruppe av speiderforbund stiftet 16. juni 1916) Foto: Speidermuseet, Oslo

En kjent person i Notoddenbildet med mange jern i ilden, Arvid Uppstøm. Her poserer han med sine kranbilder forran Heddal stavkirke.    (Foto: Trond Bakken)


TIL TOPPEN AV SIDEN