Ragnar Moen fikk Notodden kommunes kulturpris for 2015

10. desember 2015
Notodden kommunes kulturpris for 2015 gikk til 88-årige Ragnar Moen. Dette var spesielt gledelig for Notodden Historielag, som var en av forslagsstillerne. Ragnar har drevet med lokalhistorie i hele sitt voksne liv, han var med og startet Notodden Historielag i 1981, og dette er bare noe av det Ragnar har drevet med på den lokalhistoriske fronten. Med bakgrunn fra Hydro så Ragnar verdien av å ta vare på den lokale Hydro-historien, og tok sammen med andre vare på verdifullt materiale herfra. Bedriftshistorisk samling er nå blitt til Lysbuen, der noe av det som fantes på Hydro har fått plass. At Notodden Historielag har sitt eget hus i Grønbyen, er mye takket være Ragnar. Det spørs vel også om det hadde blitt noen Verdensarvstatus på Notodden hvis det ikke hadde vært for Ragnars engasjement for historien om Notodden, Hydro og alt det andre som han sitter med kunnskap om. Ragnar er fortsatt sterkt engasjert i lokalhistorie, og han har for lengst tatt steget over i den digitale verden, der han så å si daglig er svært aktiv i diverse grupper på Facebook.
Ragnar Moen er æresmedlem i Notodden Historielag.

Foto: Telen  Du kan se nyheten i Telen her