Fjellanger-Widerøe flyfoto

Fjellanger-Widerøe flyfoto

Notodden Historielag har hele samlingen av Widerøe flyfoto fra Notodden kommune. Det vil på denne siden etter hvert komme bilder som dekker hele Notodden by, Heddal øst / vest, Lisleherad og Gransherad
Bildene finner du i menyen. Om du klikker på et bilde, vil det åpne seg i en større utgave slik at det kan studeres bedre.  For å se neste bilde må du klikke deg tilbake med tilbakepila i nettleseren, slik at du kan gå videre.

Litt om bildene
I 1934 og 1936 slo Helge Skappel og broren Vilhelm slo seg sammen med brødrene Viggo og Arild Widerøe og dannet et felles flyselskap. Fusjon med Fjellanger ca. 1970, og i forbindelse med etableringen av firmaet på Fornebu valgte man å selge ut Skråfotoarkivet til alle landets kommuner. Salget foregikk over en periode på over ti år. Notodden kommune kjøpte bildene fra Notodden og vi vil på disse sidene presentere dem. De er noen få bilder fra 1936 og tidlig på 70 tallet, men de fleste bildene vi har tilgjengelige er fra 50 tallet.


TIL TOPPEN AV SIDEN