«Murukleiven» forfatter: Ove Eriksen

Notodden Historielag selger boka i Grønnbyen tirsdager 18-21. (Eller etter avtale) Den kan dessuten bestilles på epost: post@notoddenhistorielag.no. Dersom boka må sendes kommer det frakt i tillegg.
Pris. kr 349,-

Murukleiven er en historisk roman basert på de virkelige hendelser Tov Murukleiv fra Heddal opplevde fra 1808 til 1814 – fra å være en ustraffet musketer ble han en mafialignende forbryterhøvding. Romanen følger Murukleiven i nødsår med sult og krig og hans møter med dusørjegere, lynsjegjenger og danskekongens brutale straffemetoder og forhatte anstalter. Hans turbulente liv fører han inn og ut av fengsler i Norge og Sverige – med ulike kvinner ved sin side. Gjennom Murukleivens historie betraktes det norske samfunn fra de undertryktes side i årene som ledet fram til 1814.

Forfatter: Ove Eriksen